banner03.jpg

Het waren perfecte omstandigheden vanmiddag in Zwolle waar in tegenstelling tot de vorige editie de zon volop scheen. Het deelnemersveld was vandaag niet erg groot maar er stonden flink wat spelers op de baan met erkende kwaliteiten. Samen met de goede omstandigheden was de verwachting vooraf al dat het officiƫle baanrecord (+1) vandaag waarschijnlijk niet genoeg zou zijn voor de winst.

Ruim over de helft bleek dat ook. Verschillende spelers liepen onder par. Guido Voorendt liet z'n kwaliteiten zien door op de twee super lange holes 3 en 5 birdies te noteren en Nick van der Linden maakte indruk op hole 7 door zijn eerste trap voorbij de vlag (116 meter!) te schieten. Maar ook spelers als Michael Wilkes (2 eagle's!) en Danny Mostaard liepen erg sterk.

Toen iets na 16 uur de scores binnen kwamen werd al snel duidelijk dat het baanrecord diverse keren was gebroken, uiteindelijk zelfs door 5 spelers. Guido Voorendt was de allerbeste met een schitterende score van 40 schoten, 4 onder par. De nummers twee en drie, Danny Mostaard en Michael Wilkes, deden hier nauwelijks voor onder met een score van 41. Michael had al een NK ticket op zal, maar Danny en Guido mochten dankbaar een ticket meenemen. Het derde ticket ging verrassend naar de nummer vier en tevens winnaar van het B-klassement Nick van der Linden. Met een prachtige score van -2 mag ook hij vast gaan dromen over Assen op 4 september. De nummers twee en drie van de B-klasse waren Germon Stoffer en Niels Bronkhorst.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait