banner02.jpg

FootGolf Holland en de DGCC presenteren vandaag de baan waar dit jaar de finale van het Nederlands Kampioenschap FootGolf zal plaatsvinden. Nadat de eerste drie edities op golfbaan Spaarnwoude plaatsvonden en de afgelopen twee jaar om de Nederlandse titel werd gestreden op golfpark Almkreek, verhuist het NK-circus in 2016 naar het noorden van het land. De finale wordt op zondag 4 september 2016 gespeeld op de golfbaan van de Drentsche Golf & Country Club in Assen.

Paul Kamstra van de DGCC is erg blij met de toewijzing door FootGolf Holland: "Sinds een aantal jaren worden meerdere FootGolf clinics en -wedstrijden georganiseerd en hebben wij sindsdien een vast 9 holes FootGolf parcours op de Drentsche Golf & Country Club waar groepen onder begeleiding méér dan welkom zijn. De immer plezierige en professionele samenwerking met FootGolf Noord ligt mede aan dit succes ten grondslag. Bovendien wordt door zowel beginners als gevorderden deze FootGolfbaan als leuk en uitdagend bestempeld hetgeen een mooie basis is voor het NK in september van dit jaar. Wij kijken er in ieder geval naar uit om samen met FootGolf Holland een geweldig Nederlands Kampioenschap te mogen hosten.

De laagdrempelige sfeer in combinatie met een technische en uitdagend parcours en de juiste begeleiding maken FootGolf ook voor potentiële golfers een mooie tak van sport om in aanraking te komen met deze variant van het golfspel. Een insteek die wij in de komende jaren verder kunnen gaan uitbouwen omdat plezier volgens ons een belangrijke pijler is in (foot)golfminnend Nederland."

Ook Maurits van Tubergen Lotgering, voorzitter van de FootGolf bond is blij met de keuze. Hij zegt: "We komen al enkele jaren met veel plezier op de Drentsche Golf & Country club. We gebruikten tot op heden altijd de par 3 baan die diverse mooie uitdagingen heeft. Echter, speciaal voor dit nationale kampioenschap wordt de baan verlengt tot 18 holes, door gebruik te maken van 9 holes van de prachtig gelegen witte lus. We verwachten dat hierdoor een zeer spannende strijd zal ontstaan tussen alle top-FootGolfers en top-voetballers. We nodigen iedereen uit om te komen kijken, de toegang is gratis."

Voordat het zover is, worden door heel Nederland 15 voorrondes gespeeld. De kalender wordt binnenkort gepresenteerd op www.footgolfholland.com. Op iedere voorronde plaatsen de beste drie spelers zich voor de eindstrijd, waar het deelnemersveld traditiegetrouw aangevuld wordt met (oud) profvoetballers. In de afgelopen jaren deden onder andere Roy Makaay, Frank de Boer en Kenneth Perez mee. Ook in Assen vindt een voorronde plaats. Iedereen is welkom op 9 juli, inschrijving vindt plaats via de website van FootGolf Holland.

-----------

www.footgolfholland.com 
www.dgcc.nl 
www.footgolfdrenthe.nl 

Voor meer informatie kunt u bellen met:

Maurits van Tubergen Lotgering (FootGolf Holland) 06-42131581
Jaap Urban (FootGolf Drenthe) 06-52046319

{wgpicasapro 20160210}

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait