banner04.jpg

Volgens FootGolf Holland voorzitter Maurits van Tubergen Lotgering ging het toernooi in Zwolle de boeken in als de natste NK voorronde ooit. En daarmee was niets teveel gezegd; de hele dag regende het en naarmate de middag vorderde, leek het alleen maar erger te worden.

Daarom is een extra pluim voor de deelnemers op zijn plaats. Maarliefst 50 deelnemers lieten zich niet afschrikken door het slechte weer en liepen de 9 uitdagende holes op de nieuwe baan in Zwolle. Tekenend was het ook dat veel spelers na het inleveren van hun verregende scorekaarten direct weer naar buiten liepen om nog naar anderen te kijken. Over FootGolf liefhebbers gesproken!

Maar ze hadden groot gelijk, er was genoeg te zien. De commentaren van de spelers over de nieuwste aanwinst in FootGolfland waren enthousiast. Er ligt in Zwolle een uitdagende baan met veel variatie in lengte en moeilijkheidsgraad en onderweg kom je zes flinke wateroversteken tegen. Dat in combinatie met een sterk deelnemersveld zorgde er voor dat de regen geen kans kreeg om het plezier te vergallen.

In de vroege flights werden een paar goede scores neergezet door onder andere Fred van der Veldt (46) en Jaap Urban (47) maar ze hadden niet het gevoel dat dit de topscores van vandaag zouden zijn. Dat was ook niet vreemd want in de tweede helft van de middag zouden nog veel goede spelers aan de start staan: Jim Kuipers, Herman van de Keuken, Simon Wetzel, Swer Elbertsen, Ignacio Tuhuteru, Ricardo van Eijk en Randy Petrus onder andere.

Maar naarmate de flights steeds natter binnen druppelden en dit kennelijk ook zijn invloed had op de scores, bleken de scores van Fred en Jaap toch wel goede scores te zijn. Sterker nog, tot de laatst ingeleverde scorekaart werden deze scores niet meer benaderd. Maar op het laatste kaartje stond de naam van een speler die zijn zinnen had gezet op een goed resultaat. Simon Wetzel zette een uitstekende prestatie neer door met een knappe score van 45 en tevens baanrecord de winst in deze voorronde te pakken. Mede gezien de omstandigheden een hele knappe prestatie. Hij geeft hiermee direct een visitekaartje af voor het aanstaande NK.

De vijf NK tickets waren voor de nummers 4, 6, 8, 11 en 13: Emiel Mulder, Joost Klaver, Mario van Asten, Marco Oldehinkel en Dave Hollanders.

{wgpicasapro 20150816}

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait