banner07.jpg

Na een maandenlange voorbereiding stond op 13 juni 2015 het eerste FootGolf evenement in Zwolle op het programma. Door de organisatie, de golfbaan en de deelnemers werd uitgezien naar het Zwols Kampioenschap. Ze waren om verschillende redenen heel benieuwd naar FootGolf.

De deelnemers, veelal onbekend met de nieuwe sport, waren heel benieuwd naar de sport en vroegen zich af hoe goed ze het spelletje zouden beheersen. De leden van Golfclub Zwolle waren erg benieuwd wat de vreemde vogels met hun geruite kousen precies kwamen doen en of ze hun baan niet zouden beschadigen. De organisatie ten slotte was heel benieuwd wat de nieuwkomers van de sport zouden vinden en hoe de meer ervaren spelers de baan zouden beoordelen.

Alle vragen konden na zaterdagmiddag positief worden beantwoord. Het was een geslaagde middag waar het weer ook nog een handje in meehielp. Na een regenachtige ochtend mochten de FootGolfers in een heerlijke zonnetje de 9 holes afleggen. De 9 startten in shotgun en bestonden uit een mix van ervaren FootGolf spelers, nieuwelingen en oud profvoetballers. De nieuwe baan, aangelegd op vier par 3 holes en vijf "grote" golfholes, was uitdagend. Lange afstanden en veel waterpartijen zorgden ervoor dat vooral de nieuwelingen het lastig hadden. De ervaren FootGolf spelers eindigden met een score die dichtbij de vastgestelde par (44) kwam, een groot deel van de andere spelers kon daar alleen maar van dromen. Maar dat deed niets af aan het plezier dat ze eraan beleefden. Na afloop was iedereen enthousiast over deze sport. En eigenlijk is dat geen verrassing, dit is de afgelopen jaren in het hele land een algemeen geluid.

De ervaren spelers kwamen zoals gezegd met de beste scores weer terug in het clubhuis. Het was niet heel verrassend dat het podium door hen werd gevormd. De nummer 2 van het afgelopen NK, Herman van de Keuken, mocht de hoogste trede beklimmen. Met een score van 46 was hij de beste van allemaal. Een welkom persoonlijk succes voor Herman die de afgelopen maanden in de lappenmand zat met een vervelende blessure. Hij bleef zijn FootGolfmaatje Swer Elbertsen overigens maar net voor. De beslissing viel vanwege een gelijke score op stroke index. Een trap daarachter eindigde oud PEC Zwolle speler maar inmiddels ook fanatiek FootGolf speler Ignacio Tuhuteru. Die zal zich nog wel eens over het hoofd krabben omdat hij op de laatste hole een bal in het water schoot en daardoor de winst uit zijn vingers zag glippen.

De spelers hadden speciale aandacht van het publiek, een aantal leden van de golfclub. Als er al scepsis was, dan was die al heel snel verdwenen. De FootGolf spelers zien er in ieder geval prachtig uit met hun geruite kousen en hebben respect voor de golfbaan waar ze te gast zijn. De angst voor de baan bleek ook ongegrond: ze vernielen de baan niet. Sterker nog, ze laten minder sporen achter dan de golfers. Een voetballer trapt namelijk zelden in de grond en al helemaal niet op de green waar de bal maar een klein tikje hoeft te krijgen. Alleen vergeten ze wel eens de bunker aan te harken. Die opvoeding moeten ze nog een beetje mee krijgen (werken we aan!). Gaandeweg werd er door de leden zelfs fanatieke geholpen met het vissen van ballen uit het water, een prachtig gezicht!

En zo kon ook de laatste vraag, hoe de organisatie het beleefde, zeer positief worden beantwoord. Met louter tevreden gezichten kon er na afloop op het terras in de zon worden terug geblikt. De schoonheidsfoutjes worden in de komende weken gladgestreken en dan kan de organisatie van het Overijssels Kampioenschap (tevens NK voorronde) starten. Dat belooft, als laatste serieuze test voor het NK, een groot toernooi te worden. Het echte werk kan beginnen!

{wgpicasapro 20150613}


Een paar reacties:

"Het was een topdag!"
- Michel van Oostrum

"De baan was super! Een aanwinst voor de sport."
- Herman van de Keuken Jr. (winnaar)

"Wat een spektakel op Golfclub Zwolle vandaag. De eerste Zwols Kampioenschap Footgolf was een groot succes!"
- Peter Hemmen (baanmanager)

"Bedankt voor de organisatie op deze mooie baan!"
- Swer Elbertsen (nr. 2 vandaag)

"Een mooie baan. NK waardig met een paar holes erbij."
- Herman van de Keuken Sr.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait