banner03.jpg
Toen Herman van Eekeres bij binnenkomst in het clubhuis van de DGCC het gouden Bartje zag staan, zei hij direct: "Wat een mooie trofee. Die zou ik heel erg graag mee naar huis nemen." En zo geschiedde. Vierenzestig schoten later mocht hij Bartje inderdaad in zijn tas stoppen en mee naar huis nemen. Hij bleek wederom de beste van allemaal vandaag.
 
De voortekenen waren niet zo gunstig, de aanmeldingen kwamen stroef op gang voor het Drents Open FootGolf kampioenschap op zondag 31 mei. Nu is het inmiddels vrij gebruikelijk dat er in de laatste week nog veel aanmeldingen binnen komen maar als weeronline.nl dan een weercijfer 1 (regen, harde wind) voorspelt, blijft het deelnemersaantal een beetje achter. Maar uiteindelijk viel het met beide mee. 25 spelers stonden aan de start in Assen en op wat verdwaalde druppels na bleef het droog tijdens de 2x9 holes die de deelnemers moesten volbrengen. 
 
De wind speelde wel een belangrijke rol en maakte de hoge scores van de voorronde in 2014 bijna onmogelijk. Op verschillende holes stond de wind pal tegen of haaks op de baan. Dat maakte de lange trap vandaag erg moeilijk voor de deelnemers. Maar op de gevreesde waterhole 7 hadden de spelers letterlijk de wind in de rug. Er zullen minder ballen in het water zijn beland dan normaal. 
 
In het clubhuis werd de balans opgemaakt en werd duidelijk dat je met een par score al heel tevreden mocht zijn en zelfs mocht hopen op meer... En dat bleek het geval, mede doordat in de top 5 twee al geplaatste spelers stonden. Zo was Ricardo van Eijk de eerste die met een par score (68) op een zevende plaats eindigde en zich zo rechtstreeks plaatste voor het NK. Ook Ignacio Tuhuteru eindigde met par, op de 6e plaats. De top vijf liep onder par. Met -1 vielen Ronald Habraken en Guido Voorendt op stroke index van het podium af. Het zal ze weinig gedeerd hebben, want ze mochten het felbegeerde NK ticket in hun zal steken. Ricardo Mostertman schoot een onmogelijke bal uit de bunker raak op de stroke index hole. Dat leverde hem naast een ticket ook een bronzen beker op. 
 
De top 2 was ongenaakbaar. Met -4 eindigden Jaap Urban, die zijn thuisvoordeel benutte, en Herman van Eekeres op een gedeelde eerste positie. De stroke index moest de doorslag geven. Daarvoor gaf pas de 3e hole de doorslag. Herman had hole 5 beter gespeeld en mocht zoals gezegd het door hem zo gewenste gouden Bartje in ontvangst nemen. 
 
Het NK circus verplaatst zich nu naar de 'thuishaven' op Spaarnwoude waar volgende week de Capital Cup op het programma staat. De laatste dag is daar tevens een NK voorronde. We zien jullie daar graag komen! 
 
Met dank aan sponsor Telstar Megastore Groningen

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait