banner04.jpg

Het weer bleef onverwacht goed tijdens de noordelijke voorronde voor het NK FootGolf in Assen. Waarschijnlijk werkte dit erg inspirerend op de deelnemers want het niveau lag erg hoog. Het hoge niveau is ook tekenend voor de groei van de FootGolfsport. De groep regelmatige beoefenaars groeit gestaag en ook de manier waarop deze spelers met hun sport bezig zijn evolueert in een hoog tempo. Het is dan ook niet vreemd dat deze spelers niet alleen in Nederland maar ook internationaal hoge ogen gooit op toernooien.

 

Een flink aantal topspelers was in Assen aanwezig en maakte deze status ook waar. Zo verpulverde Herman van de Keuken Jr. het baanrecord tijdens de eerste negen holes. Deze stond op het naam van Philip Ties met 30 schoten maar Herman had vandaag slechts 27 schoten nodig. Een indrukwekkende score op deze voor de meesten onbekende baan. Maar ook de scores Hakim Khayali en Jim Kuipers (29) en Herman van Eekeres (30) mochten er zijn. Deze spelers plaatsten zich dan ook probleemloos voor de finale waarin 13 spelers om de dagwinst zouden gaan spelen. Verrassender waren de namen van de lokale spelers Jan Bats (31), en Gerrit Raaben (32) en Barry Harsema (33) die nog geen/weinig ervaring in de FootGolfsport hebben. Uiteindelijk waren er zeven spelers die de beste score van afgelopen jaar over de eerste negen holes (31) evenaarden of verbeterden.

In de finale werd er over drie holes gespeeld om de dagprijzen. Herman van de Keuken Jr. had een voorsprong van twee schoten op de nummers 2 en 3, dus leek zeker van zijn zaak. Maar dacht met name Jim Kuipers iets anders over. Met een fraaie Eagle op hole 1 en een prima birdie op hole 2 stond hij ineens virtueel aan kop. De laatste hole moest dus de beslissing brengen. Herman hield het hoofd koel en wist een birdie te noteren. Dit lukte Jim Kuipers net niet (par) waardoor de winst toch naar Herman ging. Ook Simon Wetzel piekte in de finale met drie birdies. Hiermee pakte hij een derde plaats waarmee een prachtig podium een feit was.

In de finale stonden vijf spelers die nog geen NK ticket op zak hadden. Veel spanning dus ook deze spelers. Uiteindelijk wisten Hakim Khayali (die al in een zetel zat na zijn score van 29 over de eerste 9 holes), Fred van der Veldt (ook drie birdies in de finale) en Jan Bats beslag te leggen op de felbegeerde toegangsbewijzen.

Omdat het de laatste NK voorronde was, kon na vandaag ook de ranglijst wordenn opgemaakt. Na de huldiging van de dag top 3 werden dus nog eens tien spelers verblijd met een ticket voor het NK.

De finale eindstand

 1. Herman van de Keuken Jr. (37)
 2. Jim Kuipers (38)
 3. Simon Wetzel (40)
 4. Herman van Eekeres (40)
 5. Hakim Khayali (40) Q
 6. Fred van der Veldt (41) Q
 7. Matthijs Voost (41)
 8. Jan Bats (41) Q
 9. Joeri Graas (42)
 10. Marco Brouwer (43)
 11. Barry Harsema (44)
 12. Ronald Habraken (46)
 13. Gerrit Raaben (46)

De sponsors

Rein Advocaten Assen 

 

De partners

De foto's

{wgpicasapro 20140823}

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait