banner01.jpg

Bijna 70 deelnemers, een heerlijke zonnetje met een verraderlijke wind en een prachtig nieuw en uitdagend parcours waren de ingrediënten voor een geslaagde FootGolf middag in Assen. In de afgelopen week was hard gewerkt om het nieuwe FootGolf parcours klaar te hebben voor de voorronde voor het Nederlands Kampioenschap op 3 augustus. En dat is gelukt, getuige de enthousiaste reactie van de deelnemers en toeschouwers.

Op deze negen holes met een par van 33 en een totale lengte van 903 meter was Hoofddorper en favoriet Jim Kuipers uiteindelijk de beste. Hij was al eerder gekwalificeerd voor het NK, dus naast hem mochten nog 5 spelers een NK ticket in hun zak steken. Het feit dat geen van de deze spelers uit het noorden van het land komt (in de top 10 was slechts één Noorderling te vinden), geeft aan dat de FootGolf sport hier nog in de kinderschoenen staat. Na enkele Gronings Kampioenschappen in het Stadspark van Groningen was dit het eerste officiële toernooi onder de vlag van de nationale bond, FootGolf Holland, in Noord Nederland.

Het deelnemersveld was zeer divers. Voetballers uit de omgeving die kennis maakten met de sport, FootGolf enthousiastelingen die regelmatig een toernooi spelen en zelfs spelers die van ver kwamen reizen om dit kwalificatietoernooi te spelen. Zelfs 5 Belgen en 1 Hongaar ondernamen de reis naar Assen. De deelnemers gingen in twee tijdvakken de baan op. In de eerste ronde zetten Evert Wieringa en Arno Stam de beste score neer. Met een totaal aantal schoten van 34 liepen ze één boven par. In de tweede groep ging een grote groep ervaren FootGolfers van start. En dat bleek: samen met Wieringa en Stam voegden 10 spelers uit deze tweede groep zich bij de finalisten. De jonge Luuc Hulsebosch deed dat als beste met een score van 31, twee onder par.

In de finale speelden twaalf spelers een finaleronde van 3 holes. In deze finale moest de top 3 worden gevormd en duidelijk worden welke 5 spelers zich zouden kwalificeren voor het NK. Met name in de flight van de beste 4 spelers was het spannend. Uiteindelijk was het de FootGolf ervaring van Jim Kuipers die de doorslag gaf. Met twee birdies sprong hij over Luuc Hulsebosch heen en pakte de dagoverwinning. Ook verstevigde hij zijn leidende positie op de nationale ranking, waarmee favoriet nummer 1 voor het Nederlands Kampioenschap op 8 september wel geboren is.

De finale eindstand

 1. Jim Kuipers (42)
 2. Pascal Daelman(43) Q
 3. Christophe Baeten (44) Q
 4. Björn Bulk (44)
 5. Luuc Hulsebosch (44) Q
 6. Arno Stam (45) Q
 7. Andrew Dillissen (45) Q
 8. Ignacio Tuhuteru (46)
 9. Jaap Urban (46)
 10. Simon Wetzel (47)
 11. Bert Vos (47)
 12. Evert Wieringa (48)

 

De sponsors

Rein Advocaten Assen 

De partners

De foto's

{wgpicasapro 20130803}

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait