banner04.jpg

De weergoden hadden het beste voor met de noordelijke FootGolfers. Tussen twee herfstachtige dagen in was het zondag een prachtige dag. In een heerlijk najaarszonnetje werd het derde Gronings Kampioenschap FootGolf een succes.

Er stond een interessant deelnemersveld aan de aftrap. Voor het eerst kende het kampioenschap een open inschrijving. Deelname was niet meer beperkt voor spelers van de hoogst spelende clubs in Groningen maar voor iedere voetballiefhebber. Dat leverde een enthousiast deelnemersveld op, aangevuld met een paar bijzondere namen. Zo waren onder meer de oud FC Groningen spelers Henk de Haan en Paul Matthijs aanwezig, maar ook freestyler Bjorn Boes en de regerend Nederlands kampioen FootGolf Simon Wetzel.

Voordat de spelers konden starten, werden ze eerst even onder handen genomen door The Bootcamp Club voor een goede warming up. Vervolgens gingen de spelers de baan op om in zo weinig mogelijk schoten de negen holes met par 36 te volbrengen. Dat ging met wisselend succes. Uitschieters waren er zowel naar boven als naar beneden. Zeker de "waterholes" zorgden vaak voor een leuk schouwspel voor het publiek.

Uiteindelijk maakten een aantal favorieten hun rol waar. Paul Matthijs (34) en Henk de Haan (33) eindigden 'onder par' maar grepen net naast het podium. Nederlands kampioen Simon Wetzel (32) deed het uitstekend met een tweede plaats. Maar allemaal moesten ze hun meerdere erkennen in Leekster Eagle Martijn Alssema. De zaalvoetballer eindigde met een score van zes onder par en werd daarmee overtuigend Gronings kampioen. Uit handen van Beno Hofman kreeg hij de bijbehorende trofee, bloemen en twee kaarten voor de Bundesligakraker HSV-Bayern M√ľnchen uitgereikt.

Zeer vermeldenswaard was ook de beste vrouwelijke deelnemer. Jorike Olde Loohuis (Oranje Nassau) was de vrouwelijke winnaar met een hele scherpe score van 34. Daarmee eindigde ze in het totale deelnemersveld zelfs als vijfde. Een knappe prestatie!

De volledige top tien

 1. Martijn Alssema (Leekster Eagles) 30
 2. Simon Wetzel (VV De Posthoorn) 32
 3. Barry Assen (Groen Geel za 1) 33
 4. Henk de Haan (Oud FC Groningen) 33
 5. Jorike Olde Loohuis (Oranje Nassau) 34
 6. Paul Matthijs (Oud FC Groningen) 34
 7. Martijn Bosman (ACV) 37
 8. Mark van der Wal (Oranje Nassau) 37
 9. Brian Swabedissen (Oranje Nassau) 37
 10. Jasper Schweigmannn (n.v.t.) 38
 11. Shary Bakker (Oranje Nassau) 38
 12. Age Wim van der Zee (VEV'67) 38

De foto's van Mulder Fotografie zijn te bekijken en bestellen via deze website.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait