banner06.jpg

Het deelnemersveld voor het Gronings Kampioenschap FootGolf wordt versterkt door een flink aantal vrouwen. Een groep speelsters van topklasser Oranje Nassau heeft zich opgegeven voor het toernooi.

Jorike Olde Loohuis, speelster van topklasser Oranje Nassau was de eerste vrouw die zich aanmeldde voor het Gronings Kampioenschap FootGolf. Niet lang daarna volgde een aantal teamgenoten. Alle reden om Jorike een paar vragen te stellen.

Waarom heb je je ingeschreven?
Binnen ons team, Oranje Nassau dames 1, zagen we dit evenement voorbij komen en leek het ons direct tof om mee te doen. Een uitdaging om te kijken hoe wij vrouwenvoetbalsters uit de topklasse het er vanaf zullen brengen en natuurlijk een leuke activiteit voor ons team.

Heb je vaker FootGolf gespeeld?
Ik heb twee keer footgolf gespeeld in Schildwolde en vond het een leuke, uitdagende en soms ook frustrerende activiteit. Goed voor de teambuilding en als dat ook nog eens kan plaatsvinden in Groningen is het helemaal perfect.

FootGolf is, minder dan voetbal, een krachtsport. Vooral de traptechniek is belangrijk. Geef je jezelf een kans in het overwegend mannelijke deelnemersveld?
Als de afstanden niet te lang zijn, zouden we een beetje in de buurt kunnen komen. Met de traptechniek van ons zit het wel goed! Nu nog een beetje stressbestendigheid...

Gaan jullie een trend zetten voor wat betreft de vrouwelijke FootGolfkleding?
De vrouwelijke footgolfkleding is in de kleedkamer hét gespreksonderwerp, dus daar mag wel wat van verwacht worden Smile.

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait