banner03.jpg

Op 11 augustus waren we op de footgolfbaan in het Stadspark van Groningen getuige van een bijzondere prestatie. Op de lastige hole 8 werd voor het eerst bij Footgolf Groningen een hole in one gemaakt. We stelden een paar vragen aan de man achter deze prestatie: Wouter de Haan, speler van FC Zutphen 1.

Onlangs speelde je met je elftal footgolf in het Stadspark van Groningen. Hoe heb je het gevonden?
Het footgolf leek me altijd al hartstikke leuk om te doen en was dan ook erg meteen enthousiast toen ik las dat dit op het programma stond tijdens ons trainingskamp. Mijn hoge verwachtingen kwamen gelukkig ook uit. Het is een erg leuk spel en ook het feit dat dit in het park gespeeld wordt maakt het alleen maar leuker. Dat mijn eigen spel ook nog eens zo goed ging maakt het natuurlijk helemaal compleet...

Je prestaties waren inderdaad goed te noemen. Wat is het geheim achter jouw footgolfkwaliteiten?
Het was voor mij de eerste keer, dus ik wist niet dat ik deze kwaliteiten bezat. Ik beschik wel over een aardige trap en dat kwam prima tot uiting die dag. Eerlijk is eerlijk, die dag had ik ook wel alles mee zitten en bij verschillende holes het nodige geluk.

En toen: hole 8! Daar gebeurde iets bijzonders. Vertel eens...
Het was de tweede hole voor mij, want we begonnen bij hole 7. Deze hole verliep al perfect, dus ik zat er meteen lekker in. Ik stond bij het beginpunt en dacht: "Dit is een typisch geval voor de buitenkant rechts." Ik raakte hem perfect en wist dat de bal goed in de richting ging, maar dat hij uiteindelijk in een keer in het hole ging, was echt super. We stonden allemaal vol ongeloof te kijken. Geweldig!

Een hole in one! De eerste op deze footgolfbaan. Een hoogtepunt in je carrière?
Haha, dat is misschien iets te veel van het goede, maar het wat wel een gaaf moment waar ik erg van heb genoten en waar we met het elftal nog wel even over hebben nagepraat!

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait