banner02.jpg

Onder een heerlijke najaarszon betraden 39 voetballers maandagmiddag het footgolfparcours van het Stadspark in Groningen. De inzet: het Gronings Kampioenschap FootGolf.

De hoogst spelende voetbalclubs van de provincie Groningen hadden een uitnodiging ontvangen om een team van vijf spelers af te vaardigen. FC Groningen, SC Veendam, Be Quick 1887, Oranje Nassau, VIBOA, CVVB, Gronitas en GRC Groningen waren op deze uitnodiging ingegaan. Zo stond er een sterk deelnemersveld aan de start van dit tweede Gronings Kampioenschap FootGolf.

Schoten over water, door bomen en struiken en over paden moesten bepalen wie de opvolger zou worden van de eerste footgolfkampioen Anco Jansen, die zelf overigens schitterde door afwezigheid. En dat ging niet zonder slag of stoot. Ballen vlogen in het water, bleven vastzitten in bomen of vlogen compleet in de verkeerde richting. Maar uiteindelijk waren er ook veel spelers die hun schoten in de juiste richting zagen gaan. Meerdere spelers "liepen onder par" en mochten hopen op een ereplaats.

Na ruim anderhalf uur spelen, druppelden de spelers binnen bij hole 3, waar bij een gelijke stand een "neary" zou worden gespeeld. Maar dit bleek niet nodig. Er was een winnaar, met maar liefst 8 schoten onder par! De spelers gingen weer naar het Ni Hao restaurant, de uitvalsbasis van vanmiddag, waar Piet van Dijken de prijsuitreiking verzorgde. Op de welbekende ludieke wijze overhandigde hij de gedeelde nummers 2 een FootGolf-waardebon en maakte hij de winnaar bekend. Gronitas speler Gideon Hofman werd met een bijna perfecte score van 28 de tweede Gronings Kampioen FootGolf. Hij mocht een waardebon en de bijbehorende beker in ontvangst nemen en zegde toe om zijn titel te verdedigen bij de derde editie van het toernooi.

De top 10 van het Gronings Kampioenschap 2011:

1. Gideon Hofman (Gronitas) 28
2. Rick Schaaphok (VIBOA) 30
2. Erik Nederhoed (Be Quick 1887) 30
4. Tjerk Geersing (Oranje Nassau) 31
4. Pieter Oosterhuis (Gronitas) 31
6. Thomas Careman (Oranje Nassau) 32
6. Jaap Jacobs (Oranje Nassau) 32
8. Neil Judkins (VIBOA) 33
8. Koen van de Laak (FC Groningen) 33
10. Peter Torenbosch (Gronitas) 34

FC Groningen TV

Bekijk hier de uitgebreide reportage van FC Groningen TV over het kampioenschap op YouTube.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait