banner07.jpg

Het had zo mooi kunnen zijn, maar uiteindelijk stond ik tot mijn knieën in het water mijn nieuwe footgolfboot te redden. Met "bal-visstok" wel te verstaan... En dat terwijl deze boot juist die visstok moest vervangen.

Footgolf en ballen in het water, het hoort bij elkaar als Jip en Janneke, als Van Kooten en de Bie. Met de zelf gefabriceerde bal-visstokken lukt het, zij het soms met veel moeite, meestal wel om de ballen weer uit het water te vissen. Maar af en toe is het windstil, ligt er veel kroos op het water en ligt de bal precies in het midden van de wateroversteek bij hole 3 of hole 9. En dan wordt het lastig. Het is dan maar hopen of het kleine zuchtje wind de bal nog wat verder naar de zijkant laat drijven.

Een (honk)bal aan een touwtje bracht geen oplossing. Het systeem werkte uitstekend, maar het touw was na een paar keer veranderd in een onverwarbare knoop. Dus werd er toch maar weer teruggegrepen naar de bal-visstok. Veel ideeën werden geopperd door vrienden, bekenden en deelnemers aan de activiteit. Van een bootje tot en duikpak en van een werphengel tot een afstandbestuurbare boot. Dat laatste idee bleef hangen in mijn hoofd. Zo sterkzelfs dat ik besloot het te proberen. De bootverkoper snapte het probleem en dacht mee: "de boot moet voldoende power hebben om de bal te duwen, dus het moet een wat groter model zijn." De keus viel op een Atlantic Yacht. Met veel zorg monteerde ik een mooie grijparm op de voorsteven. Zo moest het gaan lukken.

Donderdagavond 4 augustus volgde de generale repetitie, zaterdag 6 augustus moest de boot in gebruik worden genomen tijdens een footgolfteamuitje van Oranje Nassau 3. Maar de repetitie viel hopeloos in het water. In de vijver voor het huis ging de boot veelbelovend van start. Maar dat duurde maar kort. Een korte bocht maken bleek lastig. Door z'n power en snelheid had de boot een flinke draaicirkel. Achteruit varen bleek ook niet mogelijk. Zo was het onvermijdelijk om door een paar waterplantjes te varen. En daar ging het fout. De boot kon niet meer voor- of achteruit. Een klein waterplantje (niet die op de foto) bleek al voldoende te zijn om de boot definitief te stoppen. Er restte maar één oplossing. De oude bal-visstok moest van stal worden gehaald. Zo stond ik even later tot mijn knieën in de vijver om met mijn oude stok het nieuwe wondermiddel uit de vijver te redden. Einde experiment. Zo viel een mooie en ludieke oplossing voor het bal-in-het-water-probleem in duigen en moet er weer worden nagedacht over een nieuwe oplossing. Suggesties zijn van harte welkom!

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Please wait